Goedkope Mountainbike Kleding Kopen

Wie denkt dat mountainbike kleding alleen maar strakke broekjes en lelijke schoenen omvat vergist zich. Er zijn tal van soorten kledij die er wel stoer en trendy uitzien maar ook geoptimaliseerd zijn voor de sport. In dit artikel kun je meer lezen over mountainbike kleding en hoe je een eigen stijl kan creëren.

Mountainbike Kleding is a Must!

Wanneer je op je bike stapt wil je wel beschermt zijn tegen alle mogelijke obstakels die je aantreft. Omdat je door ruig gebied racete is het normaal dat je gaat zweten en wel zo verstandig om kleding te dragen die je lichaamswarmte op de goede manier afvoert. Opspattend water uit plassen, regen en zelfs sneeuw kunnen ervoor zorgen dat je nat wordt tijdens het mountainbiken en daarom is het van belang kleding te dragen die snel droogt nadat het nat is geworden.

Dagaanbieding Avantisport.nl: Craft Performance Storm Jacket van €119,95 voor 62,50!

Mountainbike Kleding van Boven naar Beneden

Helm: veiligheid staat voorop bij mountainbiken. Elke biker kan zich wel 1 val herinneren waarbij hij blij is dat hij zijn helm heeft opgedaan. Helmen zijn er in vele maten en designs, het is belangrijk om een helm te kopen met een goede pasvorm .
Shirt: bij het aanschaffen van een fietsshirt moet je gaan nadenken of je het prettig vind om voorraad of spullen mee te nemen in je shirt door mate van vakken op de rug en welk materiaal je wilt. Veel fietsshirts zijn gemaakt van licht, ademend materiaal waar je weinig tot geen last van hebt tijdens het fietsen. Als het wat kouder wordt kan je een windjack aanschaffen en eventueel een ondershirt onder je fietsshirt aan doen.

Broek: de fietsbroeken die gebruikt worden tijdens het mountainbiken bevatten een zeem. Deze zorgt ervoor dat het lang zitten op een zadel comfortabel is en voert het zweet af gedurende de rit. Net als helmen en shirts zijn er vele soorten om uit te kiezen, zo kun je fietsbroeken kiezen met of zonder bretels, ook de lengte van de broek, kort of lang, is iets om rekening mee te houden.
Schoenen: net als bij andere sporten zijn de juiste schoenen erg belangrijk! Voordat je op zoek gaat naar geschikte mountainbike schoenen moet je kijken wat voor pedalen je op je fiets hebt. Bij SPD pedalen oftewel klikpedalen heb je schoenen nodig die vastgeklikt kunnen worden aan je pedaal. Let bij schoenen op de juiste maat en of ze prettig zitten.

Goedkope Shimano SH-M087 Mountainbike Schoenen van €114,95 voor maar 69,95! Goedkope Shimano SH-M077 Mountainbike Schoenen van €99,95 voor 69,95!
Klik hier voor meer aanbiedingen van Gustavsport.nl

Creëer je persoonlijke stijl!

Nu je weet wat voor kleding je kan kopen is het zaak om er je persoonlijke stijl van te creëren. Kies je kledij van een hetzelfde merk of met dezelfde kleur. Een ander idee is om je mountainbike kleding dezelfde kleuren te geven als je fiets zodat het een geheel wordt. Andere ideeën om een eigen mountainbikestijl te creëren zijn met aparte sneakers of een stoere, baggy fietsbroek.

Kleed je warm aan!

Nu de wat koudere dagen zijn aangebroken is het belangrijk om je warm aan te kleden. Goede thermo handschoenen en gezichtsbescherming beschermen je tegen kou en regen!

Craft Active Face Protector van €24,95 voor maar 21,21! Craft Thermo Handschoenen van €24,95 voor 21,21!
Sporthuis.nl rekent €6.72 verzendkosten. Klik op de link om alle fietssport aanbiedingen te bekijken.
0 comments… add one

Leave a Comment