Xbox One Kopen | Beste Prijs en Aanbieding


De opvolger van de Xbox 360, de Xbox One komt hoogstwaarschijnlijk begin 2014 pas naar Nederland. Microsoft heeft het aantal landen waar hij dit jaar nog uitkomt beperkt van 21 tot 13. Helaas voor ons, want wij behoren niet tot die 13 landen. De VS, Canada, Australië, Brazilië, Mexico en Nieuw-Zeeland krijgen de voorkeur, evenals de Europese landen: Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Redenen om in deze landen de verkoop wel te starten zijn de vertragingen die Xbox One heeft opgelopen bij het aanpassen van de console in verschillende talen. Behalve vertalingen moeten er namelijk ook rekening mee worden gehouden dat de stemherkenning van de Kinect perfect werkt met het desbetreffende taalgebied.

Prijs

De grote tegenhanger van de Xbox console is de Playstation 4. Deze is dus eerder beschikbaar in Nederland (op 29 november) en goedkoper in de aanschaf. De verwachte prijs voor de Xbox One wordt €499 en de prijs van de Playstation 4 is beduidend lager €399. Waar de prijs voor de 360 acht jaar geleden in 2005 nog op €299 euro lag zal de nieuwe prijs dus even sparen zijn voor alle Xbox fanaten.

Vergelijken met Xbox 360

Men gaat logischerwijs al snel kijken naar de verbeteringen ten opzichte van de Xbox 360. In een beknopt overzicht hier de grootste veranderingen:

  • Xbox One is een stuk krachtiger door de snellere hardware die is ingebouwd (combinatie van CPU, GPU en 8 GB RAM).
  • Het formaat van de console is aanzienlijke groter (ter grote van een oude videorecorder) dan de oude versie.
  • Inclusief Kinect 2, met zeer accurate reactietijd geschikt voor stem, zicht en beweging.
  • Makkelijk schakelen tussen muziek, films, tv, games, entertainment en apps op Xbox Live.
  • Upgrade in de Kinect techniek zodat spelers in het donker nu beter waar te nemen zijn.
  • Verbeterde controller die beter in de hand ligt door slanker design.
  • De verbeterde haptische feedback motoren geven een extra dimensie tijdens het spelen van games.

Vergelijken met Playstation 4

Als we kijken naar de hardware zien we kleine verschillen de PS4 heeft een iets beter RAM geheugen met een 8GB GDDR5 t.o.v 8 GB GDDR3 van Xbox One. Verder zit er in de grafische kaart ook een verschil: PS4: AMD Radeon Graphics Core Next engine met 1152 shaders; Xbox One: 853 MHz AMD Radeon GPU met 768 shaders. De harde schijf is voor beiden 500GB maar bij de PS4 kan hij verwijderd worden door de gebruiker en bij de Xbox niet. Een ander redelijk groot verschil ligt bij de Kinect 2 die geleverd wordt bij de Xbox One en de PS4 Eye en PS4 Move die niet geleverd zijn bij de Playstation. Ook ten nadele van de Playstation 4 is dat er maar 2 USB 3.0 uitgangen zijn, de Xbox One heeft er 3. Een ander, in mijn ogen, groot verschil is dat de Playstation 4 geen wifi direct heeft en de Xbox One wel. Als we kijken naar de online services van de twee, zie je dat je bij Xbox One eigenlijk overal de Xbox Live Gold abonnement voor nodig hebt en de Playstation daarentegen wel veel gratis applicaties bied.

Bekijk via deze link zelf de verschillen.

Playstation 4 op Amazon.com bestellen? Check deze link en haal voordeel uit de dollar/euro koers!

Xbox One Bestellen

Kan je echt niet wachten tot volgend jaar dan is het mogelijk om de Xbox One vanuit de VS te bestellen. Via Amazon.com kun je deze console dus vanuit je luie stoel bestellen. Je hebt wel een creditcard nodig of een amazon tegoed bon. Voordeel is dat je de Xbox One eerder in huis hebt en je betaald maar $499 dollars (omgerekend: €361.44, op koers van 1 EUR = 1.38058 USD) plus de shipping: $6.99 en $23 voor het gewicht van de Xbox One (11.38 pond; $1.99 per pond.)

Dus voor €384 euro ($529 dollar) heb je de Xbox One vanuit de VS! Check hier deze link naar Amazon.com.

Bron: Amazon Shipping Info, gewicht Xbox One.

Prijzen Vergelijken in Nederland

0 comments… add one

Leave a Comment